Navigatie

Geneeskrachtige werking

Momenteel wordt er veel onderzoek gedaan naar de geneeskrachtige werking van de jackfruit. De vrucht wordt niet voor niets een superfood genoemd. Hieronder vind u een paar punten waar de jackfruit bewezen goed voor is:

Imuumsysteem
Het vitamine C gehalte in de jackfruit is bewezen goed voor het imuumsysteem, zo voorkom je verkoudheid en andere vervelende kwaaltjes!

Constipatie
Door het hoge vezelgehalte van de jackfruit is het een prima remedie voor constipatie. Vezels zorgen er namelijk voor dat de darmen een goede doorstroming houden.

Hart- en vaatziekten
Kalium is een mineraal dat samen met chloor en natrium betrokken is bij het regelen van de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam. Kalium heeft daarbij een gunstig effect op de bloeddruk omdat het het bloedrukverhogend effect van natrium tegenwerkt. Daarnaast zorgt kalium er samen met natrium voor dat zenuwprikkels goed geleid worden en spieren zich samentrekken. 

Goede ogen
De aanwezigheid van vitamine A in jackfruit zorgt voor goede ogen. Vitamine A is namelijk een anti-oxidant dat de gezondheid van de ogen behoudt en schadelijke bacterien en zelfs lichtstralen tegen houdt.

Sterke botten
De hoge aanwezigheid van calcium in de jackfruit zorgt voor sterke botten!

Kankerbestrijding
Jackfruit is 1 van de weinige vruchten die een hoog gehalte aan fytonutritienten bevat. Het zijn deze bijzondere nutritienten die in het lichaam bijdragen aan de bestrijding van kankercellen. 

Wat is jackfruit?
Jackfruit zaad
Superfood en vleesvervanger
Nutrionele informatie

© 2016 - 2018 Jackfruitkopen.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel